Hjerter i flødesovs

Skøn hverdagsmad

Det skal du bruge:

4 svinehjerter,
salt, peber,
100 g bacon i tern,
1 lille finthakket løg,
olie,
¾ dl strimlede soltørrede tomater i oliemarinade (afdryppede),
½ dl hakket persille,
½ l hønsebouillon.

Flødesauce: Bouillon fra hjerterne,
¼ l madlavningsfløde 8 %,
2-3 spsk. hakket persille,
salt, peber.

Tilbehør: Pasta vendt med hakket persille og artiskokhjerter.

Sådan gør du:

Hjerter:
Rens hjerterne, dvs. skær alt fra, som ikke er kød. Dup dem tørre og krydr med salt og peber indvendig.

Steg bacon og løg i lidt olie, til baconen er let sprød, og løgene møre. Vend tomater og persille i og krydr med salt og peber.

Fyld blandingen i hjerterne og luk til med kødnåle eller bomuldssnor. Krydr med salt og peber. Brun hjerterne i 4-5 min. i alt i lidt olie. Tilsæt bouillon.

Dæmp varmen til svag og lad hjerterne stege under låg i 50-60 min., eller til de er gennemstegte.

Flødesauce:
Si bouillonen fra hjerterne ned i en gryde. Varm den op med fløden. Lad det koge lidt ind og krydr med persille, salt og peber.