Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • svinekød
  • Indbagt mørbrad med bacon og kantarelfløde

Indbagt mørbrad med bacon og kantarelfløde

I denne opskrift har Lone Landmand valgt at tilberede den indbagte mørbrad i portionspakker af butterdej med et dejligt fyld af bacon, kantareller og fløde. En lækker og nem gæsteret.

Mail Print
Indbagt mørbrad og tilbehør

Tirsdag d. 21. oktober 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands indbagte mørbrad med bacon og kantarelfløde

Indbagt mørbrad til 4 personer

Ingredienser til indbagt mørbrad og tilbehør

1 svinemørbrad
5 skalotteløg
200 g kantareller
100 g tørsaltet bacon i skiver
3 spsk. smør
¼ l piskefløde
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. solsikkeolie
2 ferske ruller butterdej a 270 g
1 sammenpisket æg til pensling

PRØV OGSÅ: Lone Landmands grillede culottesteg med hvidløg og timian

Fremgangsmåde til indbagt mørbrad og tilbehør

Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Snit skalotteløgene fint og rens kantarellerne med en blød børste, skyl dem endelig ikke, så bliver de sjaskede og mister en del smag. Tag 4 flotte svampe fra til senere. Hak de øvrige kantareller fint og hak ligeledes baconskiverne fint.

Sæt en lille pande over varmen med 2 spsk. smør og rist kantareller og bacon, til det hele er gyldent og sprødt. Rist også de 4 hele svampe, men tag dem af, inden du tilsætter de hakkede løg. Lad løgene simre med kantareller og bacon, til de begynder at tage farve.

Tilsæt fløden og lad det hele simre stille og roligt. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Puds din mørbrad af for sener og skær den i 8 skiver. Pres disse lidt flade og brun dem på en godt varm pande i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i nogle minutter, til de er gyldne og flotte. Krydr undervejs med salt og friskkværnet peber. Tag mørbradbøfferne af varmen.

Del butterdejen i fire stykker, læg mørbradbøfferne to og to på hvert stykke sammen med en skefuld af saucen og den hele, ristede kantarel delt i nogle stykker. Luk dejen omhyggeligt omkring indholdet og pensl pakken med sammenpisket æg.

Bag butterdejspakkerne i 20 min. og servér dem straks sammen med resten af saucen. Nyd retten med rigeligt grønt til.

Relaterede Artikler

Vaniljeparfait

Snegle med chokolade

Nemt rugbrød

Rabarberchutney

Læs mere om

  • lone landmand

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Vaniljeparfait

Mest læste

  • Klassisk grønkålssuppe
  • Blomkålssuppe med bacon
  • Suppe med hakket kød og grønt
  • Hamburgerryg
  • Flæskesteg med sprød rødkålssalat

Seneste nyt

  • Thomas skal dø i morgen
  • "Ravnen" dræbte 4-årig dreng som hævn
  • En læser fortæller: Mine skønne år med Oscar
  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt

Få mere god mørbrad på familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00