Tirsdag d. 21. oktober 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Indbagt mørbrad med bacon og kantarelfløde
I denne opskrift har Lone Landmand valgt at tilberede den indbagte mørbrad i portionspakker af butterdej med et dejligt fyld af bacon, kantareller og fløde. En lækker og nem gæsteret.

Lone Landmands indbagte mørbrad med bacon og kantarelfløde
Indbagt mørbrad til 4 personer
Ingredienser til indbagt mørbrad og tilbehør
1 svinemørbrad
5 skalotteløg
200 g kantareller
100 g tørsaltet bacon i skiver
3 spsk. smør
¼ l piskefløde
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. solsikkeolie
2 ferske ruller butterdej a 270 g
1 sammenpisket æg til pensling
PRØV OGSÅ: Lone Landmands grillede culottesteg med hvidløg og timian
Fremgangsmåde til indbagt mørbrad og tilbehør
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Snit skalotteløgene fint og rens kantarellerne med en blød børste, skyl dem endelig ikke, så bliver de sjaskede og mister en del smag. Tag 4 flotte svampe fra til senere. Hak de øvrige kantareller fint og hak ligeledes baconskiverne fint.
Sæt en lille pande over varmen med 2 spsk. smør og rist kantareller og bacon, til det hele er gyldent og sprødt. Rist også de 4 hele svampe, men tag dem af, inden du tilsætter de hakkede løg. Lad løgene simre med kantareller og bacon, til de begynder at tage farve.
Tilsæt fløden og lad det hele simre stille og roligt. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Puds din mørbrad af for sener og skær den i 8 skiver. Pres disse lidt flade og brun dem på en godt varm pande i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i nogle minutter, til de er gyldne og flotte. Krydr undervejs med salt og friskkværnet peber. Tag mørbradbøfferne af varmen.
Del butterdejen i fire stykker, læg mørbradbøfferne to og to på hvert stykke sammen med en skefuld af saucen og den hele, ristede kantarel delt i nogle stykker. Luk dejen omhyggeligt omkring indholdet og pensl pakken med sammenpisket æg.
Bag butterdejspakkerne i 20 min. og servér dem straks sammen med resten af saucen. Nyd retten med rigeligt grønt til.