Lørdag d. 13. april 2013 - af Lone Landmand. Foto: Søren Kvist
Indbagt mørbrad med svampefyld
En dejlig opskrift på indbagt mørbrad, hvor det traditionelle flæskekød, der plejer at omgive mørbraden, er erstattet af en svampe- og nøddepaté.

Ingredienser til indbagt mørbrad med svampefyld
(Indbagt mørbrad til 4 personer)
1 svinemørbrad, afpudset for sener og hinder
200 g hasselnøddekerner
½ kg brune champignoner
1 bananskalotteløg eller
3 almindelige skalotteløg
50 g smør
2 fed hvidløg
1 buket frisk timian
Fint salt og friskkværnet peber
100 g god bacon
2 æg plus 1 æg til pensling
3 spsk. mel
1 dl piskefløde
1 rulle frisk butterdej - 270 g
PRØV OGSÅ: Ovndampet rødspætte i tomatsuppe
Fremgangsmåde til indbagt mørbrad med svampefyld
Rist de hele nøddekerner af på en tør pande ved middelstærk varme, indtil den brune skal begynder at revne.
Hæld nødderne ud på et rent viskestykke og vrid dem lidt rundt inde i stoffet. Herved slipper en stor del af skallerne. Pyt med, at noget af dem sidder tilbage.
Rens champignonerne og skalotteløgene og hak dem fint. Brun dem på en stor pande i smør. De vil stå og koge i nogen tid. Bliv ved med at røre, til alt vandet er væk, og pandens indhold begynder at brune lidt.
Tilsæt så finthakket hvidløg, timian, 1 tsk. salt og ½ tsk. peber. Lad blandingen stege videre under jævnlig omrøring i et par minutter. Tag panden af blusset og lad indholdet køle lidt ned.
Steg baconskiverne langsomt på en tør pande, til de er sprøde. Tag dem af og læg dem på nogle stykker køkkenrulle.
PRØV OGSÅ: Indbagt lam med myntesauce
Skru op til fuldt blus under panden og steg den afpudsede mørbrad i baconfedtet. Krydr den med lidt salt og peber. Mørbraden skal stege i ca. 10 min., mens den vendes jævnligt.
Sluk for panden og lad kødet hvile.
Hak nødderne fint i en foodprocessor, tilsæt svampeblandingen, baconen, de 2 æg, melet og piskefløden, og lad maskinen køre, til massen er jævn.
Fold rullen med butterdej ud. Fordel halvdelen af svampefarsen på midten på langs, læg mørbraden på og læg resten af farsen ovenpå. Fold dejen op omkring siderne og luk enderne, så du får en indbagt mørbrad.
PRØV OGSÅ: Fyldt kalvetournedos med baconsvøb
Rul forsigtigt pakken over på et stykke bagepapir på en bageplade, og læg den, så samlingen vender nedad. Pensl overfladen med et sammenpisket æg.
Bag indbagt mørbrad i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 35-40 min. Hold øje med, at dejen ikke bliver for mørk.
Nyd en indbagt mørbrad med ovnbagte kartofler, spinatsalat og en god skysauce til.