Kåldolmere

Mad med saft og kraft

Det skal du bruge:

Fars:
600 g hakket kalv og flæsk,
1 tsk. salt,
3 æg,
100 g mel,
peber,
2 dl mælk,
1 løg.
1 hvidkålshoved.

Sauce:
60 g fedtstof,
60 g mel,
1 l bouillon,
kulør.

Braisering:
1 gulerod i små tern,
¼ knoldselleri i små tern,
4 laurbærblade.

Tilbehør:
Kogte kartofler og hakket persille.

Sådan gør du:
Fars:
Rør det hakkede kød med saltet, til det bliver sejt. Tilsæt æg, mel, peber, mælk og hakket løg. Rør farsen, til den er ensartet.

Læg hvidkålshovedet i en gryde med kogende vand. Efterhånden som bladene bliver smidige, pilles de af. Der skal bruges 12 blade.

Skær stilken fra og fordel farsen i bladene. Fold dem sammen og bind dem med bomuldssnor.

Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og rør melet i. Tilsæt bouillonen og lidt kulør. Lad saucen koge i 10 min.

Braisering:
Læg laurbærblade, gulerod og selleri i bunden af et ildfast fad. Læg kåldolmerne ovenpå og hæld saucen ved.

Bag dem i ovnen ved 180° i 40 min. De første 20 min. skal de være tildækket med stanniol.