Onsdag d. 15. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kålpølser og pastasalat
Nem og dejlig aftensmad

4 pers.
Ingredienser til kålpølser og pastasalat
8 kålpølser
2 spsk. olie
Pastasalat:
300 g pastaskruer eller -penne (gerne fuldkorn)
250 g tomater
3 peberfrugter
1 bdt. forårsløg
Dressing:
Saften af 1 citron
1-2 finthakkede fed hvidløg (kan undlades)
2 spsk. klippet purløg
4-5 spsk. olie
Salt
Tilbehør:
Tomatketchup og sennep
PRØV OGSÅ: Svensk pølseret og rugbrødschips
Fremgangsmåde
Pastasalat: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Spul med koldt vand og lad den dryppe af. Skær tomaterne i halve og peberfrugterne i små tern. Rens forårsløgene og skær dem i tynde strimler. Bland pasta og grøntsager sammen.
Dressing: Bland citronsaft, hvidløg og purløg. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt og vend dressingen med pasta og grøntsager.
Pølser: Lav 2-3 små snit på hver side af pølserne. Steg dem i olie over middelvarme i 4-5 min. på hver side eller på grillen.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål