Onsdag d. 22. august 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kamsteg og grønt på grill
Flæskesteg kan sagten spises på denne tid af året, og er super til grillen

4 personer
Det skal du bruge:
1 svinekam, minimum 1425 g
Groft salt
Kartofler og grønt:
3 bagekartofler i 1 cm tykke skiver
2 courgetter i 1 cm tykke skiver
2-3 rødløg i grove både
Olie
Salt og peber
Evt. grillkrydderi
Tilbehør:
Chunky Salsa (Santa Maria)
Prøv også: Nakkekotelet på grill og kartoffelsalat
Sådan gør du:
Kamsteg:
Tænd grillen (helst en grill med låg og mulighed for indirekte stegning). Sørg for, at sværen er ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Kom salt mellem alle sværene og grill stegen ved indirekte varme i 5-6 kvarter. Brug et stegetermometer. Sværen skal være sprød, når centrumtemperaturen er 55°. Hvis den stadig er blød, vendes sværen nedad, og der steges videre under direkte stegning, til centrumtemperaturen er 65°. Pas på, at sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile.
Kartofler og grønt:
Pensl kartoflerne og grøntsagerne med olie og krydr med salt, peber og evt. grillkrydderi. Grill, til det er mørt. Gem lidt steg til torsdagens madpakke.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
Prøv også: Marinerede skinkespid og mango-relish