Kamsteg og grønt på grill

Flæskesteg kan sagten spises på denne tid af året, og er super til grillen

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1 svinekam, minimum 1425 g
Groft salt

Kartofler og grønt:

3 bagekartofler i 1 cm tykke skiver
2 courgetter i 1 cm tykke skiver
2-3 rødløg i grove både
Olie
Salt og peber
Evt. grillkrydderi

Tilbehør:

Chunky Salsa (Santa Maria)

Prøv også: Nakkekotelet på grill og kartoffelsalat

Sådan gør du:

Kamsteg:

Tænd grillen (helst en grill med låg og mulighed for indirekte stegning). Sørg for, at sværen er ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet. Kom salt mellem alle sværene og grill stegen ved indirekte varme i 5-6 kvarter. Brug et stegetermometer. Sværen skal være sprød, når centrumtemperaturen er 55°. Hvis den stadig er blød, vendes sværen nedad, og der steges videre under direkte stegning, til centrumtemperaturen er 65°. Pas på, at sværen ikke bliver for mørk. Lad stegen hvile.

Kartofler og grønt:

Pensl kartoflerne og grøntsagerne med olie og krydr med salt, peber og evt. grillkrydderi. Grill, til det er mørt. Gem lidt steg til torsdagens madpakke.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Marinerede skinkespid og mango-relish