Karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

Skøne karbonader med dejligt tilbehør

Karbonader med tilbehør

Karbonader til 4 pers.

Ingredienser til karbonader med stegte kartofler og syrlig salat

1 kg hakket kalv og flæsk
Salt og peber
2 spsk. olie

Salat:

2 mini-romainesalathoveder
125 g fromage frais
Saften af ½ -3⁄4 citron
1 tsk. honning
Salt

Stegte kartofler:

Ca. 1 kg kartofler
2 spsk. olie
½ potte timian
Salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og pommes frites

Fremgangsmåde til karbonader

Stegte kartofler:

Opvarm ovnen til 225°. Skrub kartoflerne rene. Skær dem i halve eller kvarter afhængigt af størrelse. Dup dem tørre og vend dem med olie og timiankviste på en plade med bagepapir. Steg dem i den varme ovn i ca. 30 min. Krydr med salt mod slutningen.

Karbonader:

Form kødet til 6 lige store karbonader. Krydr med salt og peber og steg dem i fedtstoffet ved middelstærk varme i ca. 7 min. på hver side, eller til de er gennemstegte.

Salat:

Del salathovederne i hele blade. Skyl dem og dup dem tørre. Rør fromage frais, citron og honning sammen. Smag til med salt og vend dressingen med salatbladene.

Tilberedningstid til karbonader og tilbehør:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Frikadeller med spidskål