Karbonader og stegte rodfrugter

Gode karbonader med tilbehør

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Karbonader:

2 x 500 g hakket svinekød (8-14 %)
Salt og peber
2-3 spsk. olie

Stegte rodfrugter:

750 g persillerødder
750 g gulerødder
2 spsk. olie
1½ tsk. timian
1 stor håndfuld blade af bredbladet persille
100-150 g høvlet parmesanost

Prøv også: Brændende kærlighed

Sådan gør du:

Stegte rodfrugter:

Opvarm ovnen til 220°. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarter på langs. Vend dem med olie og timian på en plade beklædt med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i ca.
30 min. Rodfrugterne skal være møre, men have bid. Vend dem med persille og høvlet parmesanost inden servering.

Karbonader:

Form kødet til 8 lige store karbonader. Krydr med salt og peber. Steg dem i olien ved middelstærk varme i ca. 6 min. på hver side, eller til de er gennemstegte. Tag 2-3 karbonader fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat