Karrygryde med bambuskud

Velduftende gryderet

Det skal du bruge:
1 kg hakket kalv/flæsk 8-12 %,
2 løg,
2 spsk. olivenolie,
2 spsk. mild karry,
250 g rød pebersnack,
2½ dl oksebouillon,
majsstivelse,
sojasovs.

Lækker kartoffelsuppe

Endvidere:
1 ds. bambusskud (drænet).
Tilbehør: 4 dl parboiled ris.

Oksegryde

Sådan gør du:
Pil og hak løg. Flæk peber, fjern indmad og skær i strimler. Kog ris efter anvisningen på emballagen. Steg løg i olien nogle minutter, uden at de tager farve. Tilsæt kødet, øg varmen og steg, til det skifter farve. Findel evt. med en gaffel. Tilsæt karry og pebersnack og vend det hele rundt. Hæld bouillon på og bring i kog.

Lad det småkoge i 10 min. under låg. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag retten til med soja. Tag 1/3 af den færdige kødsovs fra til tirsdag. Skal afkøles hurtigt og opbevares i køleskabet. Vend nu bambusskub i retten og varm igennem.

Tilberedningstid: Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.