Kartoffel-porresuppe

Servér suppen med stegt bacon og æble

Det skal du bruge:

1 bundt porrer,
600 g skrællekartofler,
1½ l vand eller god bouillon,
1 laurbærblad,
100 g bacon i skiver,
2 æbler,
4 kviste frisk timian.
Tilbehør: godt groft brød.

Sådan gør du:
1. Fjern de yderste grove lag fra porrerne og skær det meget grove af toppen væk, men lad gerne meget af det grønne sidde. Skær porrerne i skiver og skyl dem i en stor skål koldt vand, så al jorden samler sig på bunden. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

2. Kom porrer og kartofler i en gryde, tilsæt vand eller bouillon og laurbærblad og kog op. Skru ned til laveste varme og lad suppen koge i 25 min. Under låg.
3. Fjern laurbærbladet og blend suppen til en fin cremet pure. Hæld suppen tilbage i gryden og smag med salt og peber.

4. Skær baconen i tern. Skær æblet fri for kernehuset, men lad skrællen sidde og skær det i små tern. Steg baconen ved middelhøj varme, så fedtet smelter. Tilsæt æblerne og skru op for varmen og steg dem sammen, til de bruner, og æblerne mørner. Smag til med peber og bladene af timiankvistene.

Server suppen i skåle og drys bacon og æble på toppen. Giv godt groft brød til.

Grønsager og frugt pr. person: 180 Energi pr. person: 2600 kJ (620 kcal): Protein: 16 % (25 g)
Kulhydrat: 64 % (96 g) Fedt: 20 % (14 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise: En fjerdedel af suppen med bacon og æble med 1 skive brød.