Kartoffelsuppe

Cremet kartoffelsuppe med bacon

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

200 g bacon i tern

Suppe:

1 stort, finthakket løg
2 spsk. olie
¾ kg kartofler
1,1 l grøntsagsbouillon
1 potte persille
¼ l fløde
Salt og peber

Tilbehør:

Grovgodt solsikkestykker

Suppe:

Sautér løget klart i olien. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Lad dem stege med løgene i nogle minutter. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad suppen småkoge under låg i 15 min.

Steg i mellemtiden baconen sprød på en tør pande. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir.

Purér den færdigkogte suppe sammen med persillen, til der er opnået en glat masse. Tilsæt fløde og varm op. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: Ca. 35 min. heraf arbejdstid ca. 20 min.