Fredag d. 8. juni 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kartoffelsuppe
Cremet kartoffelsuppe med bacon

Det skal du bruge:
200 g bacon i tern
Suppe:
1 stort, finthakket løg
2 spsk. olie
¾ kg kartofler
1,1 l grøntsagsbouillon
1 potte persille
¼ l fløde
Salt og peber
Tilbehør:
Grovgodt solsikkestykker
Suppe:
Sautér løget klart i olien. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Lad dem stege med løgene i nogle minutter. Hæld bouillon på og bring den i kog. Lad suppen småkoge under låg i 15 min.
Steg i mellemtiden baconen sprød på en tør pande. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir.
Purér den færdigkogte suppe sammen med persillen, til der er opnået en glat masse. Tilsæt fløde og varm op. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: Ca. 35 min. heraf arbejdstid ca. 20 min.