Kødboller i tomatsovs

Spis som Lady og Vagabonden

Foto: Jacob Ljørring

Det skal du bruge:
2 løg
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
2 dåser hakkede
tomater
2 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 spsk. hakket
basilikum
Fars
500 g hakket
magert svinekød
Salt og peber
1 æg
1 finthakket
fed hvidløg
2 spsk. hakket
salvie
½ dl rasp

Tilbehør:
400 g båndpasta

Sådan gør du:
Tomatsauce: Hak løg og hvidløg og svits begge dele i olien. Tilsæt tomater, sukker, citronsaft, salt og peber og kog det i 5 min.

Fars: Rør kødet sejt med salt og rør det sammen med resten af ingredienserne til en ensartet fars. Bring vand med salt i kog. Form bollerne med en ske og kog dem i 1-2 min. - kog nogle få stykker ad gangen.

Bollerne må gerne være bløde indeni, når de tages op. Læg dem ned i tomatsaucen og lad dem simre heri i 20 min. Rør til slut basilikum i i saucen.

Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningerne på pakken.