Kødboller i tomatsovs

Skøn efterårsret.

Foto: Bo Lynge

4 personer

Det skal du bruge:
2 x 500 g medisterpølse
300-400 g spaghetti
2-3 spsk. olie
Prøv også svinemørbrad


Tomatsauce
1 finthakket løg
2 spsk. olie
2 hakkede fed hvidløg
140 g tomatkoncentrat
¼ dl balsamicoeddike
2 dåser flåede, hakkede tomater
1½ dl piskefløde
2 spsk. chilisauce
Sukker
Salt og peber

Prøv også brændende kærlighed

Tilbehør
50 g rucola
Revet parmesanost

Sådan gør du:
Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Klip medisterpølsen op i den ene ende. Tryk farsen ud i lige store klatter og form disse til boller, som brunes i olie ved god varme.

Tomatsauce: Sautér løget klart i olien i en bredbundet gryde. Lad hvidløg og tomatkoncentrat stege med i 1 min. Hæld balsamicoeddike på og lad den koge lidt ind. Tilsæt tomater, fløde og chilisauce og bring det i kog. Læg kødbollerne i saucen og lad det hele småkoge under låg, til kødbollerne er gennemkogte (ca. 15 min.). Smag til med sukker, salt og peber.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.