Fredag d. 22. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Kotelet med kartoffelpuré og porresalat
Gode koteletter med en lækker kartoffelpuré

4 pers.
Ingredienser til kotelet med kartoffelpuré og porresalat
4-5 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. garam masala
Salt
Kartoffelpuré:
4 skrællede bagekartofler i tern
1½-2 dl varm mælk
Ca. ½ dl olie
Salt og peber
Porresalat:
1 bdt. porrer
3-4 røde pebersnacks
200 g soltørrede abrikoser
1½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1½ spsk. vand
1½ spsk. flydende honning
4-5 spsk. olie
Salt
PRØV OGSÅ: Koteletter i fad med gratineret ost
Fremgangsmåde:
Koteletter:
Rør olie og garam masala sammen og pensl koteletterne hermed. Lad dem trække i ½ time. Steg koteletterne over middel varme i 2-2½ min. på hver side i den marinade, der hænger ved. Krydr med salt.
Kartoffelpuré:
Kog kartoffelternene møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og kør kartoflerne med en blender, mens mælken tilsættes. Rør olie i og smag til med salt og peber.
Porresalat:
Skær porrerne i strimler. Flæk pebersnackene og skær dem i tern. Skær abrikoserne i strimler. Rør dressingen sammen og smag til med salt. Vend det hele sammen.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Lammekotelet med løg-appelsinsalat