Kotelet med knust senneps-kartoffel

Svinekoteletter med lækker kartoffel-sennepsmos

4 pers.

Ingredienser til kotelet med knust senneps-kartoffel

8 svinekoteletter
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt
Peber
1-2 spsk. balsamicoeddike

Knust sennepskartoffel:

Ca. 1 kg mellemstore kartofler
25 g smør
50 g fromage frais
3 spsk. grovkornet sennep
Salt og peber

Tilbehør:

Dampet broccoli
Salt

PRØV OGSÅ: Lammekotelet og melonsalat

Fremgangsmåde

Knust sennepskartoffel:

Skræl kartoflerne og skær dem i halve. Kog dem møre, hæld vandet fra og damp dem tørre under låg. Mos dem let med en gaffel og rør smør, fromage frais og sennep i. Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg.

Tilbehør:

Del broccolien i buketter og skær stokken i stave. Kom begge dele i kogende, saltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med timian, salt og peber. Dæmp varmen og steg dem i yderligere ca. 2 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte. Dryp balsamicoeddike over mod slutningen. Tag 2 koteletter fra til madpakken torsdag.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Svinebryst med nudelsalat