Kotelet med ovnstegt tilbehør

Gode koteletter med kartofler, æbler og løg

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

4 store herregårdskoteletter
2-3 spsk. olie, salt og peber

Ovnstegt tilbehør:

750 g små, tyndskallede kartofler
4 spsk. olie
1 tsk. timian
4 æbler
2 store løg
2 spsk. flydende honning
Salt og peber

Prøv også: Frikadeller og råkostsalat

Sådan gør du:

Ovnstegt tilbehør:

Opvarm ovnen til 220°. Skrub kartoflerne rene og dup dem tørre. Vend dem med 2 spsk. olie og
½ tsk. timian på en plade med bagepapir. Sæt pladen i den varme ovn i 20 min. Skær imens æblerne i kvarter og fjern kernehusene. Pil løgene og skær dem i 8 både. Læg løg og æbler på pladen ved kartoflerne. Dryp 2 spsk. olie og honningen over. Krydr med ½ tsk. timian samt salt og peber. Dæmp ovnvarmen til 200° og lad det hele stege i yderligere 10 min. Æbler og løg skal have bid. Krydr det hele med lidt salt inden servering.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber og steg dem færdige over middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side, eller til de netop er gennemstegte.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Karbonader og stegte rodfrugter