Onsdag d. 9. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
koteletter i fad gratineret med ost
Gode koteletter i fad med spaghetti

Koteletter smager godt, men kan nogle gange god blive lidt seje i kødet. Derfor kan du med fordel lave dem i fad, da sovsen de ligger holder dem møre og lækre. Ligeledes slipper du for at stå og stege dem enkeltvis, så det er bare at smide fadet i ovnen, og så har du tid til alt muligt andet.
Ingredienser til koteletter i fad gratineret med ost:
(til 4 personer)
1 kg koteletter
500 g champignoner
2-3 spsk. olie
2 tsk. timian
Salt og peber
¼ l madlavningsfløde 7 %
1 dåse flåede tomater
Ca. 150 g revet ost
Tilbehør:
Ca. 300 g tørret fuldkornsspaghetti
Prøv også: Svinekød i karrykål
Sådan gør du:
Tilbehør:
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Koteletter i fad:
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Dup koteletterne tørre. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Tilsæt olien. Brun hurtigt koteletterne heri. Tag dem af panden og læg dem i et fad. Krydr med timian, salt og peber. Kog panden af med fløde og let mosede tomater. Tilsæt champignonerne og lad blandingen simre i et par minutter. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over koteletterne og strø osten over. Sæt fadet i en 200° varm ovn i 10-12 min., eller til koteletterne netop er møre. Tag koteletter fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.:
Prøv også: Karbonader og stegte rodfrugter