Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • kød
  • svinekød
  • Koteletter i svampesauce

Koteletter i svampesauce

Sådan bliver din kotelet lækker og saftig. Lone Landmand serverer den her i en dejlig svampe-flødesauce med timian, hvidløg og tomat.

Mail Print

Tirsdag d. 18. februar 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Koteletter har det nemt med at blive tørre og kedelige. Vil du have nogle virkelig dejlige og saftige koteletter, handler det først og fremmest om at få fat på et godt stykke kød - allerhelst fra en frilandsgris. Og så skal dine koteletter skæres tilstrækkeligt tykke. Bed slagteren om at skære dem 3 cm tykke. Dine Koteletter skal blot lige brunes på begge sider. Herefter lægges de i saucen, og så skal de bare en hurtig tur i ovnen.

Ingredienser til kotteletter

(Kotteletter til 4 personer)

4 store, tykke svinekoteletter
3 rødløg
1 bakke markchampignoner
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 god buket frisk timian
1 spsk. smør
2 finthakkede fed hvidløg
1 brik flåede, hakkede tomater
(f.eks. Änglamark)
1⁄4 l piskefløde

PRØV OGSÅ: Lone Landmands grønsagsmousaka

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).
Skær løg og champignoner i tynde skiver.
Varm en pande godt op. Det er perfekt, hvis det er en, der kan tåle at komme i ovnen, ellers må du have fat i et fad, når retten skal i ovnen.
Stil de fire koteletter op på fedtkanten side om side og lad dem stå og smelte fedtet ud på panden.
Læg derpå dine koteletter ned, når der er tilstrækkeligt med fedt på panden til at stege i (stadig på fuldt blus).
Krydr kødet med salt, peber og hele kviste af timian, der får lov at svitse med.
Giv dine koteletter ca. 1 minut på hver side, til de er flot brunede. Vend dem et par gange undervejs.
Tag dine koteletter af og hæld det meste af fedtet af panden.
Sæt den over blusset igen med 1 spsk. smør og tilsæt løgene.
Tilsæt champignonerne, så snart løgene begynder at brune i kanten.
Lad det hele svitse og brune.
Der er ofte en del vand i champignoner, så det kan være svært at undgå, at tingene går i kog. Det er vigtigt, at der er fuldt blus under panden, og at du ikke vender rundt i den hele tiden, det køler nemlig indholdet hurtigt ned.
Når løg og champignoner er brunet lidt, tilsættes hvidløg og timianblade, som nulres af de små kviste, der steges sammen med dine koteletter.
Tilsæt de hakkede tomater og fløden.
Lad saucen koge ind, til den bliver helt cremet - det tager ca. 5 min.
Smag til med salt og peber.
Læg dine koteletter i saucen og stil panden i ovnen i 10 min., så overfladen sætter sig.
Servér de gode koteletter med ris eller kartoffelmos og en lækker grøn salat.

Galleri: Lad dig inspirere til andre lækre og nemme opskrifter på aftensmad

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

Røde koteletter og salat med perlebyg

Røde koteletter og salat med perlebyg

Familie spiser mad

En læser fortæller: Jeg elsker mormormad

Derfor putter vi færdigretter og ikke økologi i kurven

Fiskebøffer med kold sauce

Nyeste artikler

  • Brev til Anne-Marie: Min mand skælder mig ud
  • Roger Millers musikalitet var overvældende
  • Louises tragedie: Jeg så min mor blive dræbt
  • Stjernetegn: Sådan er Skytten

Relaterede Artikler

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Linguine med sej, tomat og basilikum

Læs mere om

  • lone landmand
  • aftensmad

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe bjørn

Relaterede artikler

Røde koteletter og salat med perlebyg

En læser fortæller: Jeg elsker mormormad

Derfor putter vi færdigretter og ikke økologi i kurven

Fiskebøffer med kold sauce

Sommerpie

Mest læste

  • Klassisk grønkålssuppe
  • Blomkålssuppe med bacon
  • Suppe med hakket kød og grønt
  • Hamburgerryg
  • Flæskesteg med sprød rødkålssalat

Seneste nyt

  • Brev til Anne-Marie: Min mand skælder mig ud
  • Roger Millers musikalitet var overvældende
  • Louises tragedie: Jeg så min mor blive dræbt
  • Stjernetegn: Sådan er Skytten
  • Han vil ikke have flere børn

Femina.dk giver dig en dejlig, forårsfrisk opskrift på krydderstegte koteletter. Få den her
Få dejlige koteletter ved at følge opskrift fra familiejournal.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00