Lækker pizza

Indbydende pizza med bløde løg og pølse.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Dej: 10 g gær, 4 dl lunkent vand, 2 tsk. salt, 500-600 g pizzamel, 2 spsk. olie

Tomatsauce: 1 dåse flåede tomater, 70 g tomatkoncentrat, 1 spsk. oregano, ½ tsk. sukker, salt, peber.

Fyld: 800 g løg, 25 g smør, 2 spsk. vand, salt, peber, 250 g frisk mozzarellaost (afdryppet), 80 g chorizopølse i tynde skiver, 5-6 timiankviste.

Sådan gør du:
Dej: Smuldr gæren i vandet og rør, til den er opløst. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen. Ælt det sammen til en smidig dej (ca. 10 min.). Kom olien i skålen og vend dejen rundt. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 1 time eller 4-5 timer i køleskabet. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord - enten til 1 stor pizza eller til 4 portionspizzaer.

Fyld: Pil løgene og skær dem i strimler. Steg dem i smør ved svag varme i ca. 20 min., til de karamelliserer let. Tilsæt vand og steg dem i yderligere nogle minutter. Krydr med salt og peber.

Tomatsauce: Kør tomater, tomatkoncentrat, oregano og sukker i foodprocessoren. Smag til med salt og peber. Fordel tomatsauce, løg, mozzarella i skiver, pølse og timiankviste over pizzaen. Bag den i en 250° varm ovn i 12-16 min. afhængig af størrelse.