
Mexikansk burger med grøntsagsfritter
Skrevet af: Jeanette Hansen
(4 personer)

Det skal du bruge:
400 gram Oksekød, hakket, lavt fedtindhold, råt
0,5 stk Avocado, rå
2 spiseskeer Græsk yoghurt 2%
1 fed Hvidløg, rå
0,5 stk Lime, rå
0,5 stk Salat, Iceberg, rå
2 teskeer Olie margarine
4 stykker Hamburgerboller, grove
4 spiseskeer Tacosauce
8 stk Jalapeno chili
250 gram Bagekartofler
250 gram Gulerod, dansk, rå
250 gram Pastinak, rå
2 teskeer Rapsolie
Sådan gør du:
Burger:
Avocadokødet moses groft med en gaffel og røres med græsk yoghurt, hvidløg, limesaft, salt og peber. Salaten skylles og deles i grove stykker.
Oksekødet formes til "flade" bøffer og steges ca. 3 min. på hver side, krydders med salt og peber
Bollernes flækkes og varmes i oven ved 175°C i ca. 5 min. Burgerne lægges sammen med bøf, avocadodressing, taco sauce, jalapeno og salat
Ovnbagte grønsagsfritter:
Kartofler og grønsager skæres til grove stave. I en skål blandes grønsstave, olie, salt og peber. Grønsagerne spredes ud på en bagepapirbeklædt bageplade
Ovnfritterne steges i ovn ved 175°C i ca. 20-25 min.
Energi-information pr. person
Energi 568kcal / 2384kJ
Fedt 28g
Kulhydrater 39g
Protein 45g
Alkohol 0g
Kostfibre 10g
Foccacia med skinke
Tilberedningstid:
120 min.
(1 portion / 12 stykker)
Det skal du bruge:

2 tsk. oregano
50 g gratineringsost 13 %
0,8 dl tomatpuré
75 g kogt røget skinke
5,5 dl hvedemel
1 dl durumhvedemel
1 dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 spsk. olie
3 dl lunkent vand
25 g gær
Sådan gør du:
1. Udrør gæren i vandet i en stor skål.
2. Kom olie, salt, grahamsmel og durumhvedemel i.
3. Tilsæt ca. 3 dl af hvedemelet.
4. Tag dejen ud på bordet og tilsæt resten af melet. Ælt dejen godt sammen.
5. Kom dejen op i skålen igen og læg et viskestykke over. Lad dejen stå og hæve et lunt sted ca. 1 time.
6. Tag dejen ud på bordet og del den i 12 stykker. Rul dem til kugler og tryk dem til 1 cm flade cirkler. Sæt foccaciaerne på bagepapir på en bageplade.
7. Tænd ovnen på 250 grader.
8. Lad dem efterhæve ca. 15 minutter.
9. Hvis der bruges skinke i skiver, skæres det ud i tynde, korte strimler. Tryk små fordybninger i dejen med fingrene. Smør tomatpuré på. Fordel skinken over. Drys med ost og oregano.
10. Bag foccaciaerne i ca. 15 minutter ved 250 grader.
Kilde: Danske Slagterier. Opskriften er udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard.
Tips:
Skinken kan udskiftes med 25 gram stegt bacon (kan købes færdigstegt), som brækkes i mindre stykker eller 150 gram bacon i skiver eller tern. Baconskiverne duppes tørre med køkkenrulle og skæres i små tern. Steg dem ved middel varme. Vend dem jævnligt.
Energi-information pr. portion:
Energi 168 kcal / 701 kJ
Fedt 3 g
Kulhydrat 30 g
Protein 6 g
Alkohol 0 g
Kostfibre 2 g