Fredag d. 18. maj 2012 - af Pia Friis Andreassen
Lyn - kødboller og pasta med champignoner.
Prøv lyn kødboller med pasta og champignoner.

Det skal du bruge:
Lyn-kødboller:
700 g medisterpølse
Pasta med champignoner
400 g fuldkornspasta (fx penne)
250 g markchampignoner
250 g cherrytomater
2 spsk. olie
2 spsk. revet, finthakket citronskal
Salt og peber
1 glas Pesto Genovese (130 g)
Sådan gør du:
Lyn-kødboller:
Sæt ovnen på højeste varmegrad og gerne varmluft. Klip hul på pølsen og pres farsen ud i klatter (ca. 2½ cm i diameter) på en plade med bagepapir. Sæt pladen øverst i den varme ovn i ca. 8 min., til kødbollerne netop er gennemstegte.
Pasta med champignoner:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Rens champignonerne og skær dem i halve. Skær tomaterne i halve. Rist champignonerne i olien på en godt varm pande i 2 min. Tilsæt tomaterne og rist i yderligere 1-2 min. Krydr med lidt citronskal, salt og peber. Lad pastaen dryppe af. Vend resten af pastaen med ca. ½ glas pesto. Vend derefter champignoner og tomater i.
Servér resten af pestoen til kødbollerne.
Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.