Lynstegt skinkekød

Lækker ret med nudler og skinke

4 pers.

Ingredienser til lynstegt skinkekød

500 g skinkekød i wokstrimler
150 g rejer (frost, optøet i køleskabet natten forinden)
500 g friske grønne bønner
2 spsk. olie
8 fed hvidløg i skiver
3 spsk. fiskesauce eller sojasauce
2 tsk. sukker
1 tsk. peber
½ dl tørristede peanuts

Tilbehør:

250 g fuldkornsnudler

PRØV OGSÅ: Stegte ris med kylling og grønt

Fremgangsmåde

Tilbehør:

Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen.

Wokret:

Lad rejerne dryppe af. Nip og skyl bønnerne. Dup kødet tørt. Varm en wok eller sauterpande op, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri ad to omgange, til det tager farve. Tag det op af wokken. Tilsæt derpå resten af olien og steg bønnerne under omrøring i 3 min. Steg derefter hvidløgsfeddene med i ½ min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med fiskesauce, sukker og peber og varm det hurtigt igennem. Tag wokken af varmen og vend rejerne i.

Strø ristede peanuts over retten og servér den med nudler til.

Tilberedningstid:

Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Laks i kokosmælk