Mandag d. 27. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Lynstegt svinekød og grøntsager
Nem wok-ret til hverdagsaftenerne

4 pers.
Ingredienser til lynstegt svinekød og grøntsager
400 g hakket svinekød
2 løg
250 g grønne bønner
3 peberfrugter i forskellige farver
2 spsk. olie
1 spsk. mild karry
1 tsk. spidskommen
3 spsk. sojasauce
1 spsk. citronsaft
Tilbehør:
250 g fuldkornsnudler tilberedt efter anvisningen på emballagen.
PRØV OGSÅ: Kylling og salat med kikærter
Fremgangsmåde
Skær løgene i strimler, nip bønnerne og skær peberfrugterne i tynde stave. Opvarm en wok, til den er rygende varm.
Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri, til det netop skifter farve. Tilsæt karry og spidskommen og steg det i yderligere 20 sek. Tag kødet op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg løg og bønner heri under omrøring i 3 min. Tilsæt peberfrugterne og steg det hele i yderligere 2 min. Kom kødet tilbage i wokken, tilsæt sojasauce og citronsaft og varm retten hurtigt igennem.
Tilberedningstid: Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Mørbrad i wok