Makaroni-gratin

Lækker og nem ret til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
300 g små makaronier, 200 g ærter fra frost, 150 g skinketern, 50 g smør, 2 spsk. hvedemel, 2½ dl hønsebouillon, 2½ dl fløde, stødt muskatnød, citronsaft, salt, peber, ca. 50 g revet emmentaler, 2-3 spsk. rasp.

Salat: 4-6 gulerødder, 1 bdt. forårsløg, 1 dl grofthakkede, soltørrede tranebær, 1 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olie, salt, peber.

Sådan gør du:
Kog makaronierne efter anvisningen på emballagen. Lad ærterne koge med det sidste minut. Lad det hele dryppe af og bland det med skinke i en smurt, ovnfast skål. Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt mel under omrøring. Spæd lidt efter lidt med bouillon under omrøring. Tilsæt fløden under stadig omrøring. Lad det småkoge i 5 min. Smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber. Hæld saucen over skinkeblandingen. Strø ost og rasp over. Sæt skålen midt i en 200° varm ovn i ca. 15 min.

Salat: Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave. Rens forårsløgene og skær dem i tynde strimler på langs. Rør eddike og olie sammen. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med grøntsager og tranebær.

Filokurv med rejer og grønne asparges

Lækre kinarejer