Marinerede skinkespid og mango-relish

Gode spid med skinke og en spændende mango-relish

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 500 g svinekød i tern
1 courgette skåret i halve skiver
1-2 løg i både
Grillspid

Marinade:

4 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt

Relish:

1 mango skåret i små tern
1 nektarin skåret i små tern
2 spsk. citronsaft
1 spsk. olie
½ finthakket bdt. forårsløg
Salt

Tilbehør:

Ca. 4 dl ris (gerne fuldkornsris), kogt
Sød chilisauce

Prøv også: Dybstegt skinke med sød chili

Sådan gør du:

Skinkespid:

Rør marinaden sammen. Dup kødet tørt og pensl det med marinaden. Lad det trække ved stuetemperatur, til grillen er klar. Fordel kød, courgetteskiver og løgbåde på spiddene. Grill disse på alle sider i sammenlagt 12-14 min.

Mango-relish:

Bland ingredienserne og smag til med salt.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Grillmørbrad og søde urtekartofler