Fredag d. 12. april 2013 - af Pia Friis Andreassen, Foto: Jacob Ljørring
Marinerede spareribs
En favorit hos både store og små.

1½ kg spareribs i portionsstykker.
MARINADE:
½ dl vand
140 g tomatkoncentrat
1 spsk. brun farin
1 spsk. honning
1 tsk. oregano
3 spsk. chilisovs
½ tsk. peber
1½ tsk. salt
1 finthakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 spsk. hvidvinseddike
Saftig kyllingefilet
SALAT:
1 l blandede salatblade
1 ds. marinerede artiskokhjerter (drænet)
200 g blommetomater
1 rødløg i både
Helstegt rødspætte
DRESSING:
1 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
Salt
Peber
TILBEHØR:
Bagte kartofler
Smør
Kog spareribs i ½ time. Det vil afkorte tilberedningen.
MARINADE: Kom alle ingredienserne i en kasserolle. Lad det småkoge i 10 min. Afkøl. Læg spareribs i marinaden i mindst 2 timer. Grilles på oliesmurt rist i ca. 5 min. på hver side.
SALAT: Rør citronsaft og olie sammen. Smag til med salt og peber. Halver tomater på langs. Vend dressing med løg og tomater. Skær artiskokhjerter i kvarter og vend i sammen med salatbladene.