Marinerede spareribs

Lækre, marinerede spareribs med coleslaw.

Ingredienser til marinerede spareribs:

(4 personer)

Ca. 1½ kg spareribs i portionsstykker.

Marinade:
1½ dl tomatketchup
3 spsk. rapsolie
1 spsk. tabasco
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. sojasauce

Bagte kartofler:
6-8 små bagekartofler
Smør

Coleslaw:
1/3-1/4 hvidkålshoved
6-8 gulerødder
3 dl Cheasy fraiche 6 %
2 spsk. ravigottesauce eller taffelsennep
Salt og peber

Prøv også: Røde koteletter og salat med perlebyg

Fremgangsmåde:

Spareribs:
Rør ingredienserne til marinaden sammen og pensl kødet hermed.
Lad det trække i køleskabet i 1-2 timer.
Opvarm ovnen til 120°.
Læg spareribsene på en rist over bradepanden (læg stanniol i bunden af bradepanden).
Steg dem øverst i den varme ovn i 1½ time, de sidste 15 min. ved 200°.

Bagte kartofler:
Skrub kartoflerne rene og dup dem tørre.
Sæt dem i ovnen samtidig med spareribsene og lad dem bage lige så længe.
Servér dem med smør.

Se også: Karrysuppe med torskespid

Coleslaw:
Snit kålen ganske fint.
Skrub gulerødderne og riv dem groft.
Rør Cheasy fraiche og ravigottesauce sammen og smag til med salt og peber.
Vend dressingen med grøntsagerne.
Lad det gerne trække i 1-2 timer i køleskabet.