Marineret, grillet svinemørbrad og ratatouille

Lækker ret, nem at lave.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge:
1 stor svinemørbrad, ca. 500 g

Marinade
3-4 finthakkede salvieblade,
2 knuste fed hvidløg,
½ dl olivenolie, salt, peber

Ratatouille
1 aubergine, 1 courgette,
2 røde peberfrugter, olivenolie,
salt, peber, 6-8 modne tomater,
4 fed hvidløg, 3-4 timiankviste

Tilbehør
Godt madbrød

Sådan gør du:
Afpuds mørbraden. Rør ingredienserne til marinaden sammen og gnid kødet hermed. Lad det trække i 1 time i køleskabet oggrill derpå kødet i 10-11 min. på hver side. Lad mørbraden hvile i 5 min., inden den skæres for.

Ratatouille:
Skær auberginen i grove tern og courgetten i skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i grove tern. Steg de ituskårne grøntsagerne i olie hver for sig, til de er møre, men stadig har bid. Smag til med salt. Skær tomaterne i halve og steg dem i olie sammen med skiveskårne hvidløgsfed og timian. Smag til med salt. Bland nu alle grøntsagerne og varm retten igennem, uden at den kommer i kog. Grøntsagerne skal stadig have bid. Smag til med salt og peber.


Lav en lækker chili con carne.