Fredag d. 12. april 2013 - af Pia Friis Andreassen, foto: Jacob Ljørring
Marineret nakkefilet
Saftig, marineret nakkefilet med cremolata og efterårssalat. Få opskriften her.

Ingredienser til marineret nakkefilet:
4 pers.
1 kg nakkefilet
Marinade:
2 spsk. friskhakket timian
1 spsk. friskhakket rosmarin
2 finthakkede fed hvidløg
2 spsk. tomatkoncentrat
½ spsk. honning
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olie.
Cremolata:
6 dl hakket bredbladet persille
3 spsk. finthakket citronskal
Groft salt
Salat:
500 g gule cherrytomater
500 g røde cherrytomater
1 lille rødløg
Dressing:
2 spsk. vand
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
5 spsk. olie
Salt og peber
Tilbehør:
Brød
Fremgangsmåde:
Rør marinaden sammen og hæld i en pose. Læg kødet heri og luk til.
Lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over.
Tag kødet ud af posen og læg det i en bradepande.
Krydr med salt og peber.
Sæt fadet med kødet midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180°.
Lad kødet står i ca. 2 timer, eller til det når en centrumstemperatur på 80°. Kan også grilles ved indirekte varme.
Cremolata:
Bland persille og citronskal og smag til med salt.
Salat:
Skær tomaterne i halve og bland i et stort fad med løg skåret i tynde både.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Hæld over tomaterne.