Marineret nakkefilet

Lækker marineret nakkefilet med bagt selleri.

Foto: Martin Tanggaard

Ca. 6 personer - påbegyndes dagen før brug

Det skal du bruge:
Ca. 1½ kg nakkefilet, ½ l hvidvin, 1 tsk. stødte nelliker, 4 fed hvidløg i halve, 2 timiankviste, olie, salt, peber, 2 dl svinebouillon, majsstivelse, 1 nip sukker.

Bagt selleri og løg: 12-16 bananskalotteløg, ca. ½ dl balsamico-glaze, 1 lille rodselleri, olie, salt.

Tilbehør: Kogte vilde ris.

Lav også laks i rød karrysauce

Sådan gør du:
Del nakkefileten på langs i to lige tykke stykker. Kom dem i en frysepose. Rør hvidvin og nelliker sammen og hæld det i posen. Kom hvidløg og timiankviste ved. Luk posen til og lad kødet marinere i køleskabet i 1 døgn. Vend posen undervejs. Si marinaden og gem den. Dup kødet tørt. Brun det hurtigt i olie. Krydr med salt og peber. Bring marinade og bouillon i kog. Læg kødet i. Lad det simre under låg i 1 time. Vend kødet efter ½ time.

Tag det op og hold det varmt. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med sukker, salt og peber. Bagt selleri og løg: Fjern de yderste løse blade på skalotteløgene. Skær bunden af og bag løgene i en 190° varm ovn, til de er meget møre (ca. ½ time). Flæk dem og dryp dem med lidt balsamico-glaze. Skræl sellerien og skær den i 1 cm tykke skiver. Pensl disse med olie og bag dem i en 190° varm ovn i 12-15 min. Krydr med salt.