Onsdag d. 21. november 2012 - af Pia Friis Andreassen
Marineret svinekam og bønnesalat
Svinekam i lækker marinade - nem hverdagsret

4 pers.
Det skal du bruge:
Ca. 1,5 kg svinekam m/svær og u/ben
2 hakkede fed hvidløg
2 tsk. rosmarin,
1 dl balsamicoeddike
½ dl olie
Groft salt
Bønnesalat:
700 g grønne bønner (frost)
Salt
1 bæger fetaost i tern (afdryppet)
2 spsk. olie
1 rødløg i ringe
Tilbehør:
Mini-rugbrød
PRØV OGSÅ: Entrecote med bearnaisedressing
Sådan gør du:
Svinekam:
Sværen skal være ridset helt ned til kødet. Fordel hvidløg på undersiden af stegen og rosmarin mellem sværene. Læg stegen i en bradepande. Hæld en blanding af eddike og olie over og lad kødet trække i ½ time ved stuetemperatur. Drys salt på undersiden af stegen og mellem sværene. Sørg for, at sværen ligger vandret. Læg evt. kartofler under den lave ende. Hæld ½ dl vand i bradepanden. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i ca. 1 time og 20 min. Brug stegetermometer. Er sværen ikke sprød ved 55°, skrues op til 250°, til termometret viser 65°. Lad stegen hvile i 20 min. Servér med sky fra stegen.
Bønnesalat:
Kog bønnerne i 4 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af og vend dem med feta, olie og løg. Tag steg fra til madpakken torsdag.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 50 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Oksefilet med svampesauce