Mexikansk lasagne

Kaloriefattig lasagne

Foto: Anton G. Skov

Det skal du bruge til mexikansk lasagne:
400 g hakket oksekød
(højst 10 g fedt pr.
100 g)
2 dåser flåede, hakkede
tomater
1 løg
1 rød chili
200 g frosne majs
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kanel
1 pakke fuldkornstortillaer (8 stk.)
125 g mozzarella

Let salat til mexikansk lasagne
1 romainesalat
½ agurk
2 tomater

Mexikansk lasagne - sådan gør du:
1. Bland de hakkede tomater med fi nthakket løg, halvdelen af den fi nthakkede chili og majs.

2. Brun kødet uden at tilsætte fedtstof. Er det meget magert, brug da 1 tsk. olie. Tilsæt finthakket hvidløg, peberfrugt skåret i strimler, spidskommen, kanel og resten af chilien. Steg videre i ca. 5 min., til peberfrugterne er møre.

3. Byg din lasagne op i et stort, ovnfast fad. Start med 1⁄3 af tomatsaucen, 1⁄3 af kødet og 2-3 tortillaer. Læg så mange lag, der er plads til, og slut af med tomatsauce. Fordel mozzarellaen oven på lasagnen og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200° i 30 min.

Servér din lasagne med grofthakket salat, skiveskåret agurk og tomater skåret i både.