Mini-farsbrød og kartoffelmos

Gode farsbrød til en hyggelig familiemiddag

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til mini-farsbrød og kartoffelmos:

Farsbrød:

450 g hakket kalv og flæsk
1¼ tsk. salt
1 lille finthakket løg
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. worcestershiresauce eller engelsk sauce

Sauce:

2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce

Tilbehør:

6 bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
Smør
Salt og peber
¾ kg grønne bønner (frost)

PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder

Fremgangsmåde:

Farsbrød:

Ælt kød og salt sammen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Form den til 4 farsbrød, som lægges i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af formen og steg farsbrødene midt i en 200° varm ovn i 22-25 min.

Tilbehør:

Skær de skrællede kartofler i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos dem under tilsætning af mælk. Smag til med smør, salt og peber. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand. Kog dem i 4 min. og lad dem dryppe af.

Sauce:

Si væden fra kødfadet ned i en kasserolle og varm op med bouillon. Lad den småkoge i et par minutter. Jævn let med majsstivelse udrørt i vand. Smag til med sojasauce og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed