Fredag d. 8. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Mini-farsbrød og kartoffelmos
Gode farsbrød til en hyggelig familiemiddag

4 pers.
Ingredienser til mini-farsbrød og kartoffelmos:
Farsbrød:
450 g hakket kalv og flæsk
1¼ tsk. salt
1 lille finthakket løg
50 g havregryn
1 æg
1 tsk. cayennepeber
3 spsk. worcestershiresauce eller engelsk sauce
Sauce:
2 dl oksebouillon
Majsstivelse
Sojasauce
Tilbehør:
6 bagekartofler
Ca. 1½ dl varm mælk
Smør
Salt og peber
¾ kg grønne bønner (frost)
PRØV OGSÅ: Tykstegsbøf og bagte rødder
Fremgangsmåde:
Farsbrød:
Ælt kød og salt sammen. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Form den til 4 farsbrød, som lægges i et ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af formen og steg farsbrødene midt i en 200° varm ovn i 22-25 min.
Tilbehør:
Skær de skrællede kartofler i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos dem under tilsætning af mælk. Smag til med smør, salt og peber. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand. Kog dem i 4 min. og lad dem dryppe af.
Sauce:
Si væden fra kødfadet ned i en kasserolle og varm op med bouillon. Lad den småkoge i et par minutter. Jævn let med majsstivelse udrørt i vand. Smag til med sojasauce og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Brændende kærlighed