Mørbrad i flødesovs

Server mørbraden med jordbærsalat og kartofler

Det skal du bruge:
2 svinemørbrad,
2 spsk. smør,
salt, peber,
¼ l piskefløde,
2 spsk. ribsgele,
½ spsk. citronsaft,
lidt kulør.

Jordbærsalat:
500 g jordbær,
1 icebergsalat,
1 lille finthakket løg.

Dressing:
1 spsk. hvidvinseddike,
1 tsk. dijonsennep,
1 tsk. paprika,
1 tsk. honning,
4 spsk. olivenolie,
salt, peber.
Tilbehør: Ca. 1 kg kartofler.

Sådan gør du:
Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i vand tilsat salt.

Afpuds mørbrad. Dup kødet tørt. Brunes hurtigt på alle sider i fedtstoffet i en sauterpande. Krydr med salt og peber. Hæld fløde i på. Lad det småsnurre under låg til kødet er mørt, 7-8 min. på hver side. Tag det op og hold varm.

Kom ribsgele og citronsaft i panden og varm op. Smag til med salt og peber. Tilsæt lidt kulør.

Salat: Skyl jordbær og dup tørre. Skær dem i halve. Skyl salat, dup det tørt og snit det fint. Rør dressingen sammen og vend med salat og jordbær lige inden servering.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.