Mørbradgryde

En skøn klassiker på middagsbordet

4 pers.

Ingredienser til mørbradgryde

1 stor svinemørbrad, ca. 600 g
4 spsk. olie
2 hakkede løg
300 g mild brunch-chorizopølse
250 g champignoner
1 dåse flåede tomater
70 g tomatkoncentrat
2½ dl vand
1 spsk. mild paprika
¼ l madlavningsfløde 8 %
Salt og peber
1 potte persille

Kartoffelmos:

1½ kg bagekartofler
1½-2 dl varm mælk,
1-2 spsk. smør
Salt og peber

PRØV OGSÅ: Bøf stroganoff med rodfrugter

Fremgangsmåde

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne under samtidig tilsætning af mælken. Smag til med smør, salt og peber.

Mørbradgryde:

Afpuds mørbraden og skær den i 3 cm store klodser, som duppes tørre. Varm olien op i en gryde og brun hurtigt kødet heri. Tag det op af gryden og steg derpå løgene, til de får lidt farve. Tag også dem op. Steg chorizopølserne, til de tager farve, og tag dem derefter op. Steg så de skivede champignoner gyldne, tag dem op og kassér stegefedtet. Kom nu alt i gryden på nær fløde, salt, peber og persille. Varm det op og lad det simre i 8 min. Hæld fløden på. Lad det hele simre i 2-5 min., til kødet netop er mørt. Smag til med salt og peber. Strø hakket persille over ved servering.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kalkungryde med bønner og tomat