Onsdag d. 12. maj 2010 - af Pia Friis Andreassen
Mørbradgryde med asparges
Server en lækker mørbradgryde til middag! Aspargesene giver retten et frisk pift, og du kan bytte pastaen ud med kartoffelmos, hvis du foretrækker det.

Det skal du bruge til mørbradgryde med asparges
1 stor svinemørbrad
Salt + peber
1 bdt. grønne asparges
1 spsk. olie + 1 spsk. smør
150 g bacon i tern
2 løg skåret i tern
2 dåser cherrytomater
½ dl hvidvin
Tilbehør:
Frisk pasta
Spæde salatblade dryppet med citronsaft og olie
Sådan gør du
Afpuds mørbraden og skær den i 1 cm tykke skiver, som duppes tørre og krydres med salt og peber. Fjern den nederste, træededel af aspargesene, som herefter skæres i 2-3 cm lange stykker. Opvarm en sauterpande, til den er godt varm, og brun mørbradskiverne herpå i fedtstoffet i 1 min. på hver side. Tag dem af panden og steg bacon og løg under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kødskiver, tomater og vin og lad det hele simre i 10 min. Læg aspargesene i retten og lad det hele simre i yderligere et par minutter. Smag saucen til med salt og peber.