Fredag d. 9. marts 2012 - af Pia Friis Andreassen
Nakkekotelet
Lækker nakkekotelet og stegte champignoner.

4 personer
Det skal du bruge:
6 nakkekoteletter, 2 spsk. olie, salt og peber
Ovnstegte kartofler
Ca. 1 kg store kartofler
4 spsk. olie, 1 tsk. paprika, ½ tsk. salt
Ca. 1 dl revet ost
Stegte champignoner
1 finthakket løg, 2 spsk. olie
400 g champignoner
1 potte persille, salt og peber
Lav også: Rejer i wok
Sådan gør du:
Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne rene. Skær dem i kvarter og dup dem tørre. Læg dem på en plade med bagepapir. Rør olie, paprika og salt sammen og pensl kartoflernes snitflade hermed. Steg dem i en 220° varm ovn i 25-30 min., til de er knap møre. Strø ost over og steg dem i yderligere 5-10 min.
Koteletter: Dup koteletterne tørre. Brun dem i olien i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middelstærk og steg dem i yderligere ca. 5 min. på hver side.
Stegte champignoner: Sautér løget klart i olien. Øg varmen og steg de rensede, halverede champignoner med i ca. 4 min. Strø med hakket persille og vend det hele rundt. Krydr med salt og peber.
Tilberedningstid: Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.