Nakkekotelet på spid

Nakkekotelet på spid og stegt tilbehør.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
4 nakkekoteletter
3 spsk. olie
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
Kødspid

Tilbehør
750 g kartofler
400 g rodfrugtmix (selleri, gulerødder,
rødbeder)
150 g bacon i skiver
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt

Sådan gør du:
Skær koteletterne i 3-4 stave på langs og træk disse på spid. Rør olien med paprika, salt og peber, og pensl kødet med blandingen. Lad det trække en kort stund. Steg kødspiddene over middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side, eller til kødet er gennemstegt.

Tilbehør: Skrub kartoflerne og skær dem i mindre stykker, og som duppes tørre. Vend kartofler, rodfrugtmix og bacon klippet i mindre stykker på en plade med bagepapir. Dryp olie over og krydr med timian. Sæt pladen i en 220° varm ovn i ca. 25 min. Vend blandingen undervejs. Krydr med lidt salt mod slutningen.

Tilberedningstid: Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.