Nakkekoteletter

Nakkekoteletter med hjemmelavede pommes frites og salat

Foto: Martin Tanggaard

Det skal du bruge:

Ca. 1 kg nakkekoteletter, 2 spsk. olie, salt, peber

Pommes frites:

Ca. 1 kg store kartofler i stave, 2 spsk. olie, groft salt

Salat:

2 iceberg-salathoveder
250 g cremefraiche
18 %
½ dl mayonnaise
½ spsk.
dijonsennep
1 finthakket fed hvidløg
1 potte persille hakket
¼ tsk. paprika
limesaft
salt og peber

Pommes frites:

Dup kartoflerne helt tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og sprøde midt i en 225° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Koteletter:

Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber og steg dem færdige ved middelstærk varme i 4-6 min. på hver side afhængig af tykkelse.

Salat:

Skær icebergsalaten i grove stykker, skyl den og dup den tør. Rør en dressing af de øvrige ingredienser og smag til med limesaft, salt og peber. Klat dressingen over icebergsalaten.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.