Fredag d. 31. august 2012 - af Pia Friis Andreassen
Nudelsalat med flanksteak
Nudler og kød i velsmagende marinade

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 600 g marineret flanksteak
2 spsk. olie
250 g nudler (evt. fuldkorn)
1 rødløg
3 tomater
1 bdt. forårsløg
1 rød chili (med eller uden kerner)
1 potte koriander
Marinade:
Saften af 3 lime
4-5 spsk. fiskesauce
2-3 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
1 nip sukker
Prøv også: Wokkylling med grønt
Sådan gør du:
Brun kødet i olien i ca. 1 min. på hver side. Dæmp varmen til middel og steg det i yderligere ca. 5 min. på hver side afhængig af tykkelse. Tag kødet af panden og lad det trække en stund. Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Skær løg, tomater, forårsløg og chili i tynde skiver. Pluk korianderbladene. Rør marinaden sammen og vend den med grøntsager og koriander. Skær kødet i tynde skiver og vend det med grøntsagsblandingen. Lad det trække i 10 min. Vend derpå afdryppede, afkølede nudler i og servér.
Tilberedningstid:
Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Prøv også: Oksekød i wok