Torsdag d. 19. april 2012 - af Pia Friis Andreassen
Opskrift på nakkekotelet
Lav nakkekotelet med pommes frites og salat.

4 personer
Det skal du bruge:
Ca. 1 kg nakkekoteletter, 2 spsk. olie, salt, peber
Pommes frites
Ca. 1 kg store kartofler i stave, 2 spsk. olie, groft salt
Salat
2 iceberg-salathoveder, 250 g cremefraiche 18 %, ½ dl mayonnaise, ½ spsk. dijonsennep 1 finthakket fed hvidløg, 1 potte persille, hakket, ¼ tsk. paprika, limesaft, salt og peber
Opskrift på lam og citronkartofler med hvidløg
Sådan gør du:
Pommes frites: Dup kartoflerne helt tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem gyldne og sprøde midt i en 225° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Koteletter: Dup koteletterne tørre og brun dem i olien ved god varme i 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber og steg dem færdige ved middelstærk varme i 4-6 min. på hver side afhængig af tykkelse.
Salat: Skær icebergsalaten i grove stykker, skyl den og dup den tør. Rør en dressing af de øvrige ingredienser og smag til med limesaft, salt og peber. Klat dressingen over icebergsalaten.
Tilberedningstid: Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.