Mandag d. 13. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Pasta med skinke og pesto
Rigtig nem pastaret

Ingredienser til pasta med skinke og pesto
Ca. 300 g kogt skinke
300-400 g spaghetti (gerne fuldkorn)
Pesto:
2 potter basilikum
1 spsk. mandler
30 g parmesanost
Ca. 1 dl koldpresset olie
Salt
Tilbehør:
Revet parmesanost
Friskkværnet peber
PRØV OGSÅ: Salat med oksekød
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde med vand over til spaghettien. Kog den efter anvisningen på emballagen.
Pesto: Skyl basilikummen inkl. de tynde stængler. Dup eller slyng den tør. Kom basilikum, mandler og ost i en foodprocessor og kør det til en grofthakket masse. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle, mens der stadig køres, til der er opnået en ensartet masse. Smag til med salt.
Skær skinken i tern. Lad spaghettien dryppe af og vend den med pestoen. Vend den derpå med skinketernene. Servér retten med revet parmesan og friskkværnet peber.
Tilberedningstid:
Ca. 25 min., heraf arbejdstid ca. 10 min.
PRØV OGSÅ: Cannelloni med laks og salat