Pasta med tomat-baconsauce

Hvis aftensmaden bare skal være hurtig og nem, er denne ret et oplagt bud

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Tomat-bacon-sauce:

3 x 125 g bacon i skiver
2 store løg
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 dl hvidvin
1 spsk. oregano
1 nip sukker, salt og peber

Gremolata:

1 potte persille
1 finthakket fed hvidløg
1 tsk. revet, finthakket økologisk citronskal

Pasta:

Ca. 300 g pastaskruer (evt. fuldkorn)

Prøv også: Risotto med bacon og grøntsager

Sådan gør du:

Tomat-bacon-sauce:

Skær bacon og løg i tern. Steg baconen i 3 min. ved god varme. Kassér det meste af baconfedtet. Dæmp varmen og steg løgene med, til de er klare. Hæld tomater og vin på og tilsæt oregano. Lad det småkoge i 5 min. Smag til med sukker, salt og peber.

Pasta:

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af og vend den med tomat-baconsaucen.

Gremolata:

Hak persillen fint inkl. de tynde stilke. Bland den med hvidløg og citronskal og drys gremolataen over retten som krydderi.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Lun sandwich med ost, skinke og spejlæg