Pizza

Sprød pizza med tomatsauce, pesto, parma og mozarella

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Dej:

10 g gær, 4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
Ca. 400 g pizzamel
1 spsk. olie

Tomatsauce:

2 dåser hakkede tomater (let afdryppede)
2 spsk. oregano
1 tsk. salt, 1 nip sukker

Fyld:

½ glas grøn pesto
2 x 125 g frisk mozzarellaost
70 g Prosciutto di Parma (parmaskinke)
1 håndfuld basilikumblade
Peber

Prøv også: Sandwich med culotte

Sådan gør du:

Dej:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt de to slags mel og ælt det sammen. Vend dejen i olien og lad den hæve tildækket én god time ved stuetemperatur. Opvarm ovnen til 210° varmluft. Slå dejen ned og rul den ud til en stor, tynd pizzabund eller fire små.

Tomatsauce:

Kør tomaterne i en blender og tilsæt oregano, salt og sukker. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.

Fyld:

Fordel pesto, mozzarella i skiver og parmaskinke over pizzaen. Bag den i den varme ovn i 14-20 min. Strø basilikum over og krydr med peber.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min. + hævetid, heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Kyllingeburger emd ærtepure