Onsdag d. 12. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Pizza
Sprød pizza med tomatsauce, pesto, parma og mozarella

4 personer
Det skal du bruge:
Dej:
10 g gær, 4 dl lunkent vand
1 tsk. salt
150 g fuldkornshvedemel
Ca. 400 g pizzamel
1 spsk. olie
Tomatsauce:
2 dåser hakkede tomater (let afdryppede)
2 spsk. oregano
1 tsk. salt, 1 nip sukker
Fyld:
½ glas grøn pesto
2 x 125 g frisk mozzarellaost
70 g Prosciutto di Parma (parmaskinke)
1 håndfuld basilikumblade
Peber
Prøv også: Sandwich med culotte
Sådan gør du:
Dej:
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt de to slags mel og ælt det sammen. Vend dejen i olien og lad den hæve tildækket én god time ved stuetemperatur. Opvarm ovnen til 210° varmluft. Slå dejen ned og rul den ud til en stor, tynd pizzabund eller fire små.
Tomatsauce:
Kør tomaterne i en blender og tilsæt oregano, salt og sukker. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
Fyld:
Fordel pesto, mozzarella i skiver og parmaskinke over pizzaen. Bag den i den varme ovn i 14-20 min. Strø basilikum over og krydr med peber.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min. + hævetid, heraf arbejdstid ca. 25 min.
Prøv også: Kyllingeburger emd ærtepure