Pizza med ost, parmaskinke og løg

Skøn, sprød pizza med parma og løg

4 pers.

Ingredienser til pizza med ost parmaskinke og løg

Dej:

4 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
500-600 g pizzamel

Fyld:

250 g ricottaost
2 æg
3 spsk. olie + lidt ekstra
4-6 løg
Salt
80 g parmaskinke
1 potte timian

Tilbehør:

100 g blandede salatblade
½ spsk. hvidvinseddike
2½ spsk. olie
Lidt salt

PRØV OGSÅ: Burger med svinekød og pommes frites

 

Fremgangsmåde

Dej:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og lidt efter lidt melet under omrøring. Lad dejen hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur. Slå dejen ned og rul den tyndt ud til bradepandestørrelse eller i 4 portionspizzaer.

Fyld:

Rør ost, æg og olie sammen. Del løgene i grove både og rist dem let på en pande i lidt olie. Krydr med lidt salt. Smør ostecremen ud på dejen. Fordel løg, parmaskinke og timiankviste over. Bag pizzaen i en 250° varm ovn i 15-20 min. afhængig af størrelse.

Tilbehør:

Skyl salatbladene og dup dem tørre. Vend dem med lidt eddike og olie og krydr med lidt salt.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Pizza med løg og bacon

Find flere lækre italienske opskrifter på Moderne Mamma.