Pulled pork

Prøv den saftige hovedret af trukket gris

Hovedret til 6 personer - påbegyndes dagen før brug

Ingredienser til pulled pork

Ca. 1200 g nakkesteg
1 tsk. stødt chili
3 tsk. fint salt
3 tsk. mild paprika
1 tsk. kværnet peber
5 tsk. farin
3 fintrevne fed hvidløg
Grillbriketter og træflis?

PRØV OGSÅ: Kyllingeburger med ærtepuré

Fremgangsmåde til pulled pork

Dagen før: Begynd med at tørmarinere kødet natten over i køleskabet. Bland de tørre krydderier med farin og rør hvidløg i blandingen. Hæld den i en stor frysepose, læg stegen i posen og gnub krydderiblandingen godt ind i kødet. Mas luften ud af posen, luk den og læg den i køleskabet til dagen efter.

På grill: Tænd op i grillen med 10 briketter. Fordel dem i hver side af grillen, når de er godt varme, og fordel en håndfuld træflis over dem. Sæt en alubakke med vand i midten. Læg risten i grillen og læg stegen på risten. Lad nakkestegen simre ved lav varme under låg i 2-3 timer. Tilfør nogle få nye briketter og mere træflis undervejs efter behov. Ønsker du at lave pulled pork udelukkende på grill, fortsætter du på den måde i mindst 9 timer. Hold øje med, at grill-temperaturen ligger på omkring 110°.

I ovn: En nemmere og mere overskuelig vej til guderetten går gennem ovnen i køkkenet. Tag stegen ud af grillen efter 2-3 timer, pak den omhyggeligt ind i stanniol og læg den i et fad. Sæt fadet i ovnen ved 110° i 7-8 timer. Pak stegen ud og pil kødet i mindre stykker med to gafler.

?Træflis kan købes i de fleste større supermarkeder og byggemarkeder.

PRØV OGSÅ: Grillet svinekød og grøntsager