Ribbensandwich

Server sandwichen fuld af ribbensteg med stegte grønsager

Sandwich med ribbensteg

Det skal du bruge:
900 g ribbensteg,
groft salt,
vand.

Endvidere:
1 kg gulerødder,
½ kg løg,
2 + 2 spsk. olivenolie,
groft salt,
2 + 2 spsk. balsamicoeddike,
½ romainesalat,
8 burgerboller,
mayonnaise.

Sådan gør du:
Drys salt mellem alle svær. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg stegen på en rist over bradepanden. Sæt bradepanden midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°. Lad din ribbensteg stå i ca. 1½ time. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun din ribbensteg efter ved 250°.

Imens: Skræl gulerødder og skær dem i tynde skrå skiver. Pil løgene og skær dem i ringe. Steg gulerødder i 2 spsk. olie på en stor pande, til de er møre, men stadig har bid. Dryp 2 spsk. balsamicoeddike over. Steg under omrøring, til den er fordampet. Krydr med salt. Tag dem af panden og steg løgene lige så.

Lun brødene og smør mayonnaise på, dernæst salatblade, ribbensteg og stegte grøntsager.

Tilberedningstid af ribbensteg og sandwich: Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.