Ribbenssteg i fuldkornspita

Brug fuldkornsbrød for at gøre flæskestegssandwichen lidt sundere

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

2 kg ribbenssteg
Ca. 2 spsk. groft salt
Mayonnaise
1 bakke hjertesalat (2 stk.)
2 æbler
1 glas rødkål
2 x 400 g fuldkornspitabrød


Prøv også: Medisterpølse og karrykål


Sådan gør du:

Gå sværen på stegen efter. Den skal være ridset helt ned til kødet. Drys sværen med salt og sørg for, at det kommer godt ned mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande og sæt den midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og lad stegen stå i 1½-13/4 time, til den er gennemstegt. Tag et stykke fra til tirsdagens madpakker. Kom lidt mayonnaise i de lune, flækkede pitabrød. Læg derefter salatblade, ribbenssteg i skiver, æble i skiver og rødkål imellem de to lag brød.

Tilberedningstid:

Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Bøf med ærtepuré