Salat med pesto

Skøn salat med pesto og parmaskinke.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
8 skiver parmaskinke, olie, 300 g grønne bønner, 250 g champignoner, 1 fennikel.

Pesto: 100 g bredbladet persille inkl. de tynde stilke, 30 g ristede pinjekerner, 60 g parmesanost, ca. 2½ dl olivenolie, salt.

Tilbehør: Brød.

Sådan gør du:
Steg skinkeskiverne sprøde i lidt olie på en pande. Læg dem herefter på fedtsugende papir. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3-4 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Rens champignonerne og skær dem i skiver eller halve, hvis de er små. Skær de tørre ender af fenniklerne og snit disse i tynde stængler.

Pesto: Kør persille med kviste, pinjekerner og ost til en grofthakket masse i foodprocessoren. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle, imens der køres. Smag til med salt. Vend pesto og grøntsager sammen. Top med skinkestykkerne, der er brækket i mindre stykker.

Lav også: Lækre lakseroulader