Onsdag d. 20. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Prøv en skøn sandwich med flæskesteg til aftensmad.

4 pers.
Ingredienser til sandwich med flæskesteg og krydret mayo
Ca. 2 kg svinekam med svær og uden ben
1 spsk. groft salt
6-8 grovboller
½ icebergsalat
Krydret mayonnaise:
1 finthakket potte persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. revet, finthakket citronskal
Citronsaft
2 dl mayonnaise, salt
Sådan laver du en sandwich med flæskesteg:
Flæskesteg:
Rids sværen helt ned til kødet. Drys salt mellem alle sværene. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenkrøllet stanniol under den ene ende på din flæskesteg, så overfladen bliver vandret. Sæt stegen i en kold ovn, hæld lidt vand i bradepanden og lad din flæskesteg stege i ca. 1½ time ved 200°. Hvis sværen er blød, når centrumtemperaturen når 55°, øges varmen til 250°-300°, til temperaturen når 65°. Pas på, at sværen ikke bliver mørk. Lad din flæskesteg hvile i 15 min. Tag lidt fra til madpakker torsdag.
Krydret mayonnaise:
Bland persillen med hvidløg og citronskal og -saft. Vend blandingen i mayonnaisen. Smag til med citronsaft og salt.
Flæk bollerne og servér dem med skiver af flæskesteg, salatblade og mayonnaise.
Tilberedningstid: Ca. 1 time og 45 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
PRØV OGSÅ: Cowboy-toast og salat
18 lækre burgere - med et twist:
18 lækre burgere



































